Chemische Peeling

Chemische peeling is een efficiŽnte en eenvoudige manier voor de behandeling van acnť, pigmentvlekken en huidverjonging. Bij een chemische peeling wordt een vloeistof op de huid aangebracht die de bovenste lagen huidcellen verwijdert. Met het herstellen van de huid wordt de collageensynthese bevorderd, de opperhuid meer gehydrateerd en steviger en de hoorncelverbinding verbeterd.

Indicaties voor een chemische peeling kunnen zijn: het verbeteren van de huidstructuur, acne en pigmentatieproblemen zoals zwangerschapsmasker. Maar ook bij vroegtijdige huidveroudering door zon en roken kan de chemische peeling een mooi resultaat geven.

Behandeling
Er zijn verschillende typen chemische peelings, die ieder een andere samenstelling van werkstoffen en diepte werking hebben. In onze praktijk wordt er gebruik gemaakt van oppervlakkige en diepere chemische peelings zoals 50% AHA en 70% AHA glycolzuur. Om het gewenste resultaat te bereiken wordt de behandeling in verschillende sessies, met oplopende inwerktijd en concentraties uitgevoerd.

Bij deze behandeling worden de producten van philoderm gebruikt.